fredag, maj 27, 2016

När kyrkor och synagogor islamiseras


 
 
 

Giulio Meottis artikel på Gatestone om ännu ett resultat
av islamiseringen av Europa är tänkvärd både för judar
och kristna. Läs ett utdrag ur artikeln:
 
 I den holländska provinsen Friesland har 250 av 720 existerande kyrkor omvandlats eller stängts. Fatih Camii-moskén i Amsterdam var en gång i tiden St Ignatius-kyrkan. En synagoga i Haag gjordes om till Al Aqsa-moskén. I Flandern blev en berömd kyrka lyxhotell. Katolska valvbågar, kolonner och fönster svävar nu över menyer och restaurangbord.
  • "Fransmännen kommer inte att vakna förrän Notre Dame görs om till moské." — Emile Cioran, författare.
  • Tyskland säljer bokstavligen sina kyrkor. Mellan 1990 och 2010 stängde den tyska evangeliska kyrkan 340 kyrkor. I Hamburg köptes nyligen en lutheransk kyrka av muslimer.
  • "Historien lär oss att sådana här förändringar sällan är harmlösa." — Bertrand Dutheil de La Rochère, assistent åt Marine Le Pen.
Under förra årets konstbiennal i Venedig gjorde den schweiziske konstnären Christian Büchel om den urgamla katolska kyrkan Santa Maria della Misericordia till moské. Kyrkan har inte använts som kristen helgedom på över 40 år. Büchel fyllde barockväggarna med arabisk skrift, täckte golvet med en bönematta och gömde krucifixet bakom en nisch som pekade ut riktningen mot Mecka, islams heligaste stad. Det hela var en provokation.
Men på andra håll i Europa håller islam verkligen på att springa ifrån kristendomen, alltmedan judarna lämnar – inte bara Frankrike utan hela kontinenten – en masse.

I januari rekommenderade Zvi Ammar, ordförande för Marseilles israelitiska konsistorium, att judar skulle sluta bära kippa (kalott) på offentliga platser. Alltför många antisemitiska incidenter har satt skräck i Marseilles 70 000 judar, vilka utgör en tiondel av stadens befolkning. 500 judar lämnade staden 2015. För några dagar sedan föreslog Zvi Ammar ytterligare en eftergift: Att man omvandlar en gammal synagoga till moské.
Synagogan, Or Torah ["Torahns ljus"] köptes av den muslimska organisationen Al Badr för 400 000 euro (cirka 3,7 miljoner kronor). På grund av den grasserande antisemitismen i Marseille stod synagogan tom, medan den närliggande moskén i Al Badrs regi var helt överbelastad varje fredag, och dess församlingsmedlemmar tvingades be ute på gatan (en fjärdedel av invånarna i Marseille är muslimer). Detta trots att muslimerna i Marseille redan har 73 moskéer till sitt förfogande.

För ett år sedan föreslog den franske muslimske ledaren Dalil Boubakeur att man skulle göra om tomma kyrkor till moskéer. Men detta är första gången något liknande har hänt med en fransk synagoga. "Historien lär oss att sådana här förändringar sällan är harmlösa", sa Bertrand Dutheil de La Rochère, assistent åt Nationella Frontens ledare Marine Le Pen. Han föreföll jämföra synagogans öde med Hagia Sofia-basilikan, som omvandlades till moské då Konstantinopel (nuvarande Istanbul) intogs av de muslimska ottomanska turkarna 1453.


St Sofia, den heliga vishetens kyrka, som den bör ha sett ut innan den vanhelgades och förvandlades till moské 1453


"Vad ska vi göra?" frågade Zvi Ammar denna artikels författare.
"Oro för säkerheten har redan tvingat bort judarna från stadskärnan. Vi kunde inte längre bo i ett muslimskt område, så synagogan var tom. Tusentals synagogor i den arabisk-muslimska världen, från Libyen till Marocko, från Irak till Tunisien, har omvandlats till moskéer. Den enda skillnaden är att i Frankrike kan muslimerna inte expropriera en synagoga; de måste betala för den."
Vilken klen tröst.
Men Zvi Ammar har rätt: Mellanöstern är inte bara full av synagogor som gjorts om till islamiska helgedomar, utan också av kyrkor som konverterats till moskéer, som Umayyad i Damaskus, Ibn Tulun i Kairo och the Hagia Sofia i Istanbul. I Hebron och på Tempelberget i Jerusalem har de muslimska erövrarna uppfört sina byggnader ovanpå judiska dito.
För några år sedan beskrev den briljante nutidshistorikern Niall Ferguson Europas framtid som "den smygande islamiseringen av en dekadent kristendom". Man kan lätt hitta exempel på den europeiska kristendomens förfall och islams framväxt i hjärtat av den gamla världsdelen. Den som reser runt i dagens Europa kan observera hur nya moskéer byggs sida vid sida med övergivna och sekulariserade kyrkor, en del omgjorda till museer.

Det mest avgörande ögonblicket i Michel Houellebecqs roman Underkastelse, är när bokens huvudperson, en professor vid Sorbonne som söker en andlig upplevelse, besöker en kristen helgedom och finner att han inte blir det minsta berörd. Detta är verklighet i Frankrike.
I den franska regionen Vierzon har St Eligiuskyrkan blivit moské. Bourges stift satte upp kyrkan till försäljning, och en muslimsk organisation kom med ett mycket generöst bud på egendomen. I Quai Malakoff, i Nantes, förvandlades den gamla St Christofferkyrkan till Forqanemoskén.

I den holländska provinsen Friesland har 250 av 720 existerande kyrkor omvandlats eller stängts. Fatih Camii-moskén i Amsterdam var en gång i tiden St Ignatius-kyrkan. En synagoga i Haag gjordes om till Al Aqsa-moskén. St Jakobskyrkan, en av de äldsta kyrkorna i staden Utrecht, omvandlades nyligen till lyxbostäder. I den före detta dominikanska kyrkan i Maastricht har man just öppnat ett bibliotek.

Den stora moskén i Dublin är en före detta presbyteriansk kyrka. I England går St Markuskatedralen i London numera under namnet Nya Peckhammoskén, medan man i Manchester kan hitta Disburymoskén, en före detta metodistkyrka. I Clitheroe, Lancashire, har myndigheterna gett klartecken för omvandling av anglikanska St Peterskyrkan i Cobridge, till Madinamoskén. Det är inte längre tabu för media att tala om "brittisk kristenhets undergång".

Författaren Emile Cioran kom en gång med en dyster profetia för Europa: "Fransmännen kommer inte att vakna förrän Notre Dame görs om till moské." För tre år sedan sköt den franske historikern Dominique Venner sig vid altaret i Paris mest berömda katedral Notre Dame. Självmordet avfärdades av mainstreammedier som en tom gest från en katolsk knäppgök. Men det var en fruktansvärd varning till Europa. Problemet är att ingen lyssnade.
Giulio Meotti, kulturredaktör på Il Foglio, är italiensk journalist och författare.
 
**
 
 

måndag, maj 23, 2016

Med en hälsning från kamrat Putin....?

 
 
Måhända en bit off-topic för denna blogg, men...
 
Nog är det lite för många "tillfälligheter" på
så kort tid.
Är det kamrat Putin, den store desinformatorn,
som är i farten igen ?
Det var document.no som tipsade om
listan.
 
Lista över kommunikationsstörningar i Sverige de senaste två veckorna (OC) self.sweden
submitted   by kastabort23844
Något som skedde «tidigare i år» var detta:
Något uppseendeväckande är att vårt luftfartssystem, vårt nationella tågsystem, det lokala radio/tv-systemet i vår näst största stad, samt vårt nationella räddningstjänstsystem har påverkats av olika former av grova störningar under det senaste dygnet.
Om ni vet om någon mer kommunikationsstörning som har skett den senaste tiden, hojta till så kan jag lägga till det till listan.

Uppdatering efter tips:
https://www.reddit.com/r/sweden/comments/4k24y4/ 

måndag, maj 16, 2016

Kalifatets Eurovisionsbidrag...

 
 
 
Med anledning av helgens stora pseudohändelse
Eurovisionens schlagerfestival
visar vi här ett bidrag ni INTE såg, Islamiska
Kalifatet ISIS “Boomtzi Boom”.

Tyvärr får man konstatera att trots att den
är gjord som parodi inte är sämre än det
mesta som visades i tävlingen... 
 




lördag, maj 14, 2016

Unik notis om islamistiskt hatbrott i Malmö


Denna lilla notis i dagens AB är DUBBELT unik.

För första gången åtalar en åklagare i Malmö ett islamistiskt hatbrott.

Och för första gången skriver Aftonbladet om den islamistiska antisemitismen i den olyckliga staden (fast naturlitvis utan att nämna det farliga I-ordet). 

Man vågar väl knappast hoppas på att det handlar om ett trendbrott,
att verkligheten äntligen trängt in på åklagarkammare och redaktioner...

Men den som lever får se.
***
Åtal för ofredande mot rabbin

Brott. En 18-årig man i Malmö åtalas för ofredande mot rabbinen Shneur Kesselman.
 "Ett motiv för gärningen har varit att kränka en grupp personer på grund av trosbekännelse", skriver åklagaren i stämningsansökan.
Det var när rabbinen för lite mer än ett år sedan promenerade i centrala Malmö tillsammans med sin familj som 18-åringen enligt åtalet genom en nedvevad bilruta skrek ord med betydelsen "jävla judar". Kesselman har tidigare berättat för TT att han genom årens lopp gjort många polisanmälningar om antisemitiska påhopp, som aldrig lett till att brotten klarats upp.


fredag, maj 13, 2016

Israel firar Självständighetsdagen

 
 
På torsdagen firade Israel sin sextioåttonde
Självständighetsdag, Yom HaAtzmaut ,
sedan staten återupprättades 1948.
Många firade det med en picnic i det vackra vårvädret.
Vi hyllar Israel med en show från IDF:s sångtrupp.
 

***

Memento:
Men som en ständig påminnelse om
VARFÖR Israel finns och måste finnas
spelar Itzhak Perlman temat ur Schindler´s
 List med bilder ur denna viktiga film





 


onsdag, maj 11, 2016

Från laglöshetens områden

 

 
Norska NRK sände i söndags ett reportage från
Husby och Rinkeby, två av de 55 "no-go"-områden
dit svenska polisen ytterst ogärna åker...
För de norska journalisterna var det skräck-
injagande att bli utsatta för stenkastning
och utjagade av shariagängen.
För de svenska poliserna var det vardagsmat...
 
Det är områden jämförbara med Frankrikes
ZUS, de permanenta krigszonerna.

Redan för tio år sedan erkände den franska byråkratin
att landet hade över 750 Zones urbaines sensible (ZUS),
d v s "känsliga storstadsområden". I klartext: förslummade 
storstadsområden där fransk lag i praktiken inte längre
gällde. Där polis och andra myndigheter bara kunde röra sig
med kraftig eskort. Där den dominerande befolkningen
var arabisk/afrikansk, ung, arbetslös, islamistisk och kriminell.
 
i dessa stadsdelar. Och ingenting har förbättrats.
Snarare tvärtom...
 

Och minsta gemensamma nämnaren
varje år sedan 2005:
"Bränna, slå sönder och förstöra
allt som representerar civilisation
och ordning.
Skolor, bibliotek, rådhus, polis-
stationer."
**

Vi har sett samma utveckling runt om i Europa:

Danmark
(där shariadomstolarna bestämmer i vissa
områden, inte danska myndigheter.
Ett islamistiskt parallellsamhälle, som
bara växer. Inte minst så länge 6.300
unga muslimer utbildas i koranskolor,
fjärran från danskarnas verklighet...)

Frankrike
(med en årlig jihadsäsong)

Tyskland
(där den negativa utvecklingen eskalerar)

och Belgien har vi sett tillräckligt av senaste året...

***

Och här i Sverige:
Läs detta byråkratiska dokument.
Över 60 asylboenden måste förses med
permanenta väktare...
Och antalet växer hela tiden:'
både asylboenden, polisingripanden
och antalet väktare.

Kan det finnas ett samband mellan
massinvandring, islamisering och
ökningen av no-go-områden ?
Fundera...
**

Glöm inte följa utvecklingen på
The religion of Peace








 

måndag, maj 09, 2016

15.000 Hamasanhängare samlades i Malmö (med korrigering)



 
Terroristorganisationen Hamas samlar varje
år sina anhängare i Europa till ett stort
hatmöte. Platsen flyttas ständigt
runt. London, Berlin, Paris...
Två gånger har det hållits i Köpenhamn:
2008 och 2012.
I helgen drabbades Malmö...
 
 
Hans debattartikel om PRC-mötet fick såväl (s) som
(v) att stoppa sina antisemitiska aktivister Hillevi
Larssons och Daniel Sestrajcics deltagande.
 
Snaphanens rubrik 2008 förtjänar att minnas:
Mens Danmark sov:
Ekstremister holder topmøde i København,
uantastede, ubemærket, uden protester

Och inte har man sett några protester denna
gången heller från exempelvis de politiska
partierna mot hatmötet i Malmö....

Korrigering:
(Och här hade jag fel.
Ett av partierna i Malmö har faktiskt
reagerat både på salafistspektaklet
på Amiralen med imam Salman al-Ouda
och det internationella Hamasmötet
i Hyllie
och är värda all respekt för det...)
 
 Officiell arrangör är Palestinian Return Centre (PRC),
en Hamas- och Muslimska Brödraskapetkontrollerad
organisation i London:
 
 


 
1. The Palestinian Return Centre (PRC) is a Palestinian center for anti-Israeli propaganda, established in London in 1996. It is affiliated with Hamas and the Muslim Brotherhood and some of its senior figures are Hamas activists who found refuge in Britain.
2. Its foundation was based on rejection of the Oslo Accords, a strong denial of the right of the State of Israel to exist and the concept of the "right" of the Palestinian refugees and their descendents to return to the places abandoned in 1948, all to be used as tools to fight Israel and the peace process. The PRC holds intensive anti-Israeli propaganda activities in Britain, Europe and other countries around the globe and is an important factor in  the network of organizations participating in the international campaign to delegitimize Israel.
3. The unequivocal connections between the PRC and Hamas, as described below, caused it to be outlawed in Israel. On December 27, 2010, the Israel Security Agency said in a statement that on December 5 Israeli Defense Minister Ehud Barak had signed an order outlawing the PRC as an "unlawful association because it is part of the Hamas movement." The statement also noted that the PRC was a coordinating organizational arm of the Hamas movement in Europe, and that its activists, who were senior Hamas figures, were working to promote the movement's objectives in Europe and were in direct contact with Hamas senior figures, including movement heads in Damascus.1
4. The PRC's activity centers around disseminating and inculcating the message that all the Palestinian refugees have the "right to return" to Israel (estimated by the PRC at five million).2 Their return to Israel is represented as a "sacred" personal and collective "right," anchored in international law, which no one can bargain with or cede.
5. The demand for the return to Israel of millions of refugees is regarded by the PRC not only as a method which has been proved to sabotage every peace process, but as an important component in a long-range strategy which will eventually lead to a change in the demographic nature of the State of Israel as a Jewish state3 and serve the overall goal of establishing an Islamic  Palestinian state on all of "Palestine," (i.e., the territory of the State of Israel.) Focusing on the "right of return" is the common denominator of all the organizations and individuals around the globe rejecting the Zionist-Israeli model, and has become the motto of the anti-Israeli campaign. Those who employ it ignore the fact that after the State of Israel was founded Jews were either expelled of fled from the Arab countries.
6. The PRC was founded in 1996 in rejection of the Oslo Accords and everything they symbolized. The founder and head ideologue was apparently Salman Abu Sitta, born into a family from Beersheba which fled to the Gaza Strip. He was an independent member of the Palestinian National Council between 1974 and 1993, studied in Egypt and from there went to London, where he received a doctorate in civil engineering from London University. In 1993 he resigned from the Palestinian National Council because he rejected the Oslo Accords, and in 1996 founded the PRC. Today he lives in the United States. He does not belong to the PRC but is active in spreading anti-Israeli propaganda and defaming Israel by comparing it to Nazism.
7. During the fourteen years of its existence the PRC has become ideologically close to Hamas and the Muslim Brotherhood in Britain (the center of the Muslim Brotherhood's political, media and economic activities in Europe). The PRC has not openly stated its strong connections to Muslim Brotherhood-style extremist Islam, but our information and large amounts of circumstantial evidence presented in this study support the existence of that connection.
 

8. For example, the PRC's radical Islamic ideology and political agenda are identical with those of the Muslim Brotherhood; members of the PRC's board of trustees and senior functionaries had or have roles in various Muslim Brotherhood-affiliated institutions in Britain; the PRC participates in anti-Israeli activities also attended by prominent activists from the Muslim Brotherhood and other groups and organizations; Zaher al-Birawi, senior PRC figure, is program director and chief presenter of London's Muslim Brotherhood-affiliated Al-Hiwar TV channel; an Egyptian jurist named Subhi Salah, a Muslim Brotherhood member of the Egyptian parliament till 2010, was at the same time unofficially a PRC member (according to his website).
9. Three members of the PRC's board of trustees are Hamas activists who found refuge in Britain in the 1990s. They do not admit to their links with Hamas, in our assessment to avoid complications with British law. Prominent among them are three Hamas activists: Zaher al-Birawi, chairman of the PRC's board of trustees; Majed al-Zeer, PRC general director; and Sheikh Majdi Akeel, a member of the PRC's board of trustees.4
10. The above three Hamas activists are involved in extensive anti-Israeli activities aimed at providing Hamas with ideological, political and practical support. For example, Zaher al-Birawi was active in dispatching convoys to the Gaza Strip through George Galloway's organization, Viva Palestina, with the political goal of strengthening the de facto Hamas administration. Majed al-Zeer participated in anti-Israeli events in European cities and in Damascus in support of Hamas, its political agenda and its strategy of terrorism. Sheikh Majdi Akeel is an activist of Interpal, which sends money to Hamas, and accompanied one of the Viva Palestina aid convoys to Hamas in the Gaza Strip5 (See Appendix II for information about PRC activists). In addition to those three, according to our information Arafat Madi Shukri, PRC operational director, is also a Hamas activist who lives in Britain and is the chairman of the ECESG (a European umbrella organization which sends flotillas to the Gaza Strip). 

Läs mera om PRC

***

Det skrevs en hel del om Hamasmötena i Köpenhamn.

Och..surprise, surprise...vem kom med på en reklam-
film från mötet 2008 om inte den gamle Israelätaren
och miljöpartisten Per Gahrton...


 
 
 

måndag, maj 02, 2016

Vem finansierar salafismen i Sverige ? DU !



Den liberala skribenten Rebecca Weidmo Uvell glimrar ibland till.
I förra veckan bidrog hon med ett praktexempel på sådan undersökande journalistisk som gammelpressen inte orkar/vill prestera.

Hon kartlade hur miljontals skattekronor rinner in i de mest suspekta islamistiska organisationer. Organisationer som ibland inte ens har en hemsida eller något slags offentlig presentation, men som uppenbarligen har bankgiro för att kassera in de generösa statliga bidragen. 

 


Läs och förskräcks !
 
Bl a finner Uvell hur små grupper oftast islamistiska församlingar får
omkring 10 miljoner till religiös verksamhet, "studieförbundet" Ibn Rushd ca 20 miljoner, Unga Muslimer några miljoner etc etc
Därutöver rinner det uppenbarligen åtskilliga miljoner årligen till suspekta projekt där t ex salafister förväntas motarbeta våldsbenägen salafism. Av lättförståeliga skäl sker inga utvärderingar av vart pengarna tar vägen...
 
Den riktiga undervegetationen är ett antal verksamheter vars syfte  främst tycks vara att försörja unga islamister i karriären: Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, Byrån för Lika Rättigheter, Muslimska Mänskliga Rättighetskommittèn, Charta 88 m fl
De har bl a finansierat Mehmet Kaplans och Omar Mustafas väg mot stjärnorna...
 
Ännu så länge har Uvell bara skrapat på ytan. Låt oss hoppas hon går vidare.  Från kontinenten vet vi hur Muslimska Brödraskapet byggt upp ett kapitalstarkt nätverk av fastighets- och investeringsbolag. Med tanke på hur fria händer de haft i Sverige finns det säkert mycket att avslöja här.
***
Några tips värda granskning:
 
Mona Sahlins minimyndighet för avdankade jihadister. Kontaktytor och finansierade verksamheter.
 
 
Muslimska Brödraskapets fastighetsimperium (bl a minst 1.000 moskéer) i Tyskland och Benelux. Finns det tentakler till Skandinavien ?
 
 
 
 

"Muslimska Brödraskapets radikala undervegetation i Sverige..."


 
Författaren Johan Lundberg pekar i Göteborgs-Posten på ännu en kontaktyta mellan miljöpartiet och de salafist/jihadistiska kretsarna:
Alice Bah-Kunkes generösa bidrag till islamisterna i Sverige...

Glöm inte det nätverk som slingrar sig från Muslimska Brödraskapets europeiska ledning via de muslimska "mainstream-organisationerna" i Sverige till skumma källarmoskéer där man förbereder shariagängens smågangsters på att göra jihad mot västerlandet.

Låt mig upprepa: Varhelst du finner en salafistmoskée finner du snart en kalifatcell.  

"Under Alice Bah-Kuhnkes (MP) tid som generalsekreterare för Ungdomsstyrelsen, från september 2013 till valet 2014, erhöll Hussein Hamad från Borlänge bidrag för islamofobi-projektet Under ytan: 576 000 kronor. Vid samma tillfälle beviljades ”Göteborg mot islamofobi” 591 000. Göteborgs rättvisecenter, som drev projektet, poängterade i sin presentation av projektansvarige Amanj Aziz dennes ”normkritiska” arbete.

Aziz och Hamad verkar i den mest konservativa sunnimuslimska miljön: den salafistiska. I kretsen runt Göteborgspredikanten Anas Khalifa tillhör de den radikala undervegetationen i ett nätverk av organisationer som ringlar sig ner via Sveriges Muslimska Råd, Sveriges Unga Muslimer och studieförbundet Ibn Rushd från Islamiska Förbundet i Sverige. Det senare är i sin tur del av Federation of Islamic Organizations in Europe, som brukar beskrivas som Muslimska Brödraskapets europeiska gren. Företrädare för dessa organisationer säger sig tala i svenska muslimers namn. Sanningen är att de representerar salafism och närliggande islamtolkningar. 
 
Bas för terroristrekrytering
Med ekonomiskt stöd från Ungdomsstyrelsen hade Aziz redan 2009 bjudit in Bilal Philips, känd för att ha förespråkat dödsstraff på homosexuella. Aziz ledde därefter den svenska etableringen av brittiska iERA, en salafistisk missionsrörelse. Också iERA har samarbetat med Philips, vars värderingar genomsyrar iERA:s ledarskikt. Det speciella med iERA är annars dess roll som tillhåll för IS-sympatisörer och som bas för terroristrekrytering.

Abdelfatah AbuMaidah – så kallade sig en entusiastisk aktör i iERA:s verksamhet i Borlänge. På en Facebookbild kan han ses dela ut iERA:s broschyrer i Borlänge. På en annan bild poserar han med Hussein Hamad. Den senare har ett pekfinger riktat rakt upp. Båda skrattar. Något år senare fotograferas Abdelfatah AbuMaidah bredvid den efterlyste IS-terroristen och före detta rapparen Denis Cuspert. Fotot tycks taget i Syrien. Båda pekar upp mot den himmel där Cuspert befann sig några månader senare.

Att Abdelfatah AbuMaidah hamnade hos IS var inte förvånande. Under flera år hyllade han al-Qaida och IS på Facebook. Det hindrade honom inte från att ingå i den rätt snäva kretsen runt Hamad och Aziz. Och Abdelfatah AbuMaidah är i detta avseende inte unik. Exemplen är många på svenska IS-krigare sprungna ur miljön runt de organisationer som fick bidrag av Bah-Kuhnke 2013.
Ett inslag i den kamp mot islamofobi som Hamad och Aziz fick statliga bidrag för, är kritik av de terrorlagar som försvårar tillvaron för Syrien-resenärer som Abdelfatah AbuMaidah. Kampen för mildare terrorlagstiftning har även engagerat miljöpartistiska statsråd. Mehmet Kaplan ledde 2008 ett seminarium i ämnet för Charta 2008. Vid seminariet deltog den terrordömde Ali Berzengi samt Yassin Ali, senare grundare av en terroristgrupp i Somalia. Såväl Kaplan som Aziz har ingått i Charta 2008:s styrelse; MP:s språkrör Gustav Fridolin har anlitats som moderator.

Delas av MP, V och F!
Hur ska man förklara MP-ministrarnas engagemang för konservativa islamister? Vid sidan av partiets tradition av Israel-hat, finns ett svar i den identitetspolitik och normkritik som MP tillsammans med F! och V politiskt förvaltar.
Just normkritik kan tyckas svår att kombinera med salafismens rigorösa regelverk. En svensk predikant som ofta framträtt med Aziz och Hamad är Abu Muadh. I dennes videopredikningar ges aldrig utrymme åt individuella avvikelser. Att följa en norm, härrörande från profeten Mohammed, är A och O. Därför bör ”parmiddagar” organiseras så att kvinnorna sitter för sig, männen för sig. Rättrogna män bör handla mat vid stängningsdags för att slippa känna åtrå till obeslöjade kvinnor. Uppenbarligen anses motsvarande åtrå aldrig drabba kvinnor inför män.

För att förstå hur man inom ramen för akademiskt förankrad ”normkritik” kan försvara dylika regelverk, måste kodordet ”maktanalys” beaktas. Maktanalysen utgår från västvärldens och de västliga föreställningarnas historia av förtryck. Det innebär att det uppfattas som ett obehagligt maktuttryck, när kritik formuleras mot någonting som avviker från västliga normer och värderingar. Den muslimska kvinna som revolterar mot salafistiska regelverk kan således klandras dubbelt: dels från konservativt håll, för att hon avviker från en ålderdomlig norm, dels från radikalt (normkritiskt) håll, för att hon ”befäster” en västerländsk norm."